Hidrokolagen povečuje gostoto fibroplastov in volumen kolagenskih vlaken v dermisu

Za hidrokolagen ste najverjetneje že slišali, prav tako verjetno je, da ga jemljete kot prehransko dopolnilo. O njem je napisano veliko dobrega, vendar pa je treba pri izbiri takšnega dodatka zelo paziti na to, kje ga kupite. Priporočamo, da hidrokolagen in druge dodatke kupujete v specializiranih prodajalnah, ki so dobro preverjene.

Sicer pa je dokazano, da kakovostno izbran hidrokolagen povečuje gostoto fibroblastov ter volumen kolagenskih vlaken v dermisu. Učinki pa so na primer: izboljšanje vlažnosti kože, bolj gladka koža, boljša prožnost kože, preprečevanje nastanka gub.

Povečevanje proizvodnje kolagena v telesu

Prav tako je hidrokolagen odgovoren za to, da se v našem telesu proizvede večja količina kolagena, kot bi se sicer. Prav tako na izjemno učinkovit način upočasnjuje staranje kože, ščiti ter neguje sklepe, vpliva na gostoto las in na strukturo nohtov.

Ne nazadnje pa hidrokolagen dokazano pomaga še pri celjenju ran, kosti, sklepov, kože, pomaga pri najrazličnejših težavah s kožo. Lahko rečemo, da je neprecenljiv vir aminokislin za športnike, saj vpliva na preprečevanje stresa v mišicah.

Kje kupiti najbolj kakovosten hidrokolagen

Če menite, da je zadosti, če določeno prehransko dopolnilo le kupite ter ga primerno jemljete, vam to še zdaleč ne zagotovi učinkovitih rezultatov, ki so vam bili obljubljeni v prodajalni, kjer ste izdelek kupili.

V prvi vrsti je torej najpomembneje, kje ste hidrokolagen kupili. Če ste ga nabavili kar mimogrede v neki prodajalni, je velika verjetnost, da ste domov prinesli manj kakovosten izdelek. Takšne vrste izdelke vedno kupujete le na preverjenih mestih, to so specializirane prodajalne s prehranskimi dopolnili. K sreči jih lahko najdete tudi na spletu, kjer so cene izdelkov tudi ugodnejše. Ne glede na to, da kakovostnega produkta ne boste kupili v fizični prodajalni, kjer vam navadno odlično svetuje strokovno prodajno osebje, pa lahko dodatna vprašanja v povezavi z izdelkom ponudniku vedno postavite preko spletne pošte ali pa telefonskega pogovora.