Katera garažna vrata izbrati

Poleg hiše smo končno zgradili tudi garažo, do sedaj sva z možem namreč parkirala pred hišo na prostem. Ker pa je bila lanska zima res huda in sva morala vsak dan odmrzovati šipe na avtu, je padla odločitev, da zgradimo garažo za dva avta. sedaj nama manjkajo samo še garažna vrata, vendar se ne moremo odločiti, katera bi izbrali.

Trenutno je sicer dosti boljše kot je bilo prej, saj sta avtomobila pod streho in na suhem, toda garažna vrata dodajo garaži lep izgled, vse skupaj potem zgleda kot zaključena celota. Trenutno se odločava med dvema modeloma. 

Katera garažna vrata izbrati

Všeč so nama sekcijska garažna vrata, predvsem zato, ker sva videla, da imajo lahko vgrajen osebni prehod. Včasih je treba iti v garažo samo kaj iskati in takrat pride osebni prehod prav, da ni potrebno odpirati cela garažna vrata, še posebno ker je v garaži pogosto še dodaten prostor za shranjevanje stvari, ki jih ne potrebujemo vsak dan. Videla sva tudi, da imajo sekcijska garažna vrata z ročno izvedbo ali na motorni pogon. Oba z možem sva absolutno za to, da si kupiva garažna vrata na motorni pogon.

Na drugi strani pa so nama všeč tudi rolo garažna vrata. Te bi izbrala zato, ker zavzamejo manj prostora. Glede na to, da okoli hiše nimava ravno veliko prostora, bi nama takšna garažna vrata prišla bolj prav, slabost teh pa je, da nimajo osebnega prehoda in jih je potrebno vsakokrat dvigati in spuščati. Tako, da vsa pred težko odločitvijo za katera garažna vrata naj se odločiva.

Trenutno se vseeno bolj nagibava k rolo vratom, saj nama je prostor okoli hiše pomemben. Razmišljava o tem, da bi jih odpirala zjutraj in zapirala zvečer, v tem primeru bi nama najmanj manjkal osebni prehod. Upam, da ne bova obžalovala najine odločitve in komaj čakam, da dobiva nova garažna vrata, ki bodo zagotovo dale piko na i izgledu naše hiše.