Ponovno so se med notranje žaluzije naselili pajki

Naslednji dan po tem, ko sem notranje žaluzije očistila med reševanjem pajkov, sem opazila, da so sedaj v enem oknu bolj čiste od drugih. Seveda sem takoj vedela, da me čaka enako opravilo na ostalih oknih, ki jih ni malo.

Ampak tisti dan sem imela zelo veliko dela in sem se morala sprijazniti, da bo verjetno vse skupaj moralo počakati do konca tedna. Ali pa morda naslednjega tedna. Za konec tedna se poskušam izogibati čiščenju stanovanj, zlasti, če je zunaj lepo vreme.

Čez konec tedna je bilo seveda neizmerno lepo vreme in seveda sem ga izkoristila za to, da grem ven. Ne glede na to, da so me notranje žaluzije tako jezile cel teden, sem se odločila, da bo čiščenje moralo še malo počakati. Sedaj, ko razmišljam o tem, sem se tudi spomnila, da še vedno nisem ujela nobenega pajka, ki sem jih izseljevala od tam, kjer so notranje žaluzije na enem oknu. In vsekakor srčno upam, da niso zopet našli čudežne poti nazaj tja ali pa v kakšno drugo okno.

Ko sem prišla domov, sem res odšla pogledat, ali je slučajno zopet kje kakšen pajek, ki notranje žaluzije uporablja ta temelje pajčevine. V oknu, ki je bilo pred kratkim očiščeno ni bilo nobenega. So se pa zato naselili v ostala okna. 

Takrat sem vedela, da bom morala s čiščenjem malce pohiteti. Vem, da pajki preživijo zelo dolgo in da me ne potrebuje skrbeti, da bodo jutri poginili, ampak vseeno jim pa ne privoščim stradanja, medtem ko se bodo hranili s prahom, ki ga imajo notranje žaluzije v oknih.

Kakorkoli, čaka me delo in izseljevanje pajkov, kar bo očitno moje novo poslanstvo v prihodnje. Sedaj si po tihem želim, da bi moj maček kakšnega pojedel in bi bil zato kakšen manj kje. Ampak so mu očitno vsi ušli med notranje žaluzije, kamor se lahko vsi varno skrijejo.