Dobra prijateljica ima sindrom karpalnega kanala in verjetno bo morala na operacijo

Ne dolgo nazaj, sem spoznala zelo prijazno gospo. Kmalu sva postali prijateljici. Imela je sindrom karpalnega kanala in čakala je, kaj bo zdravnik povedal.

Pred kratkim sva obujali spomine, kako se začne sindrom karpalnega kanala, kako se je počutila, katere težave je imela, kako dolgo je trajalo, preden je odšla k zdravniku … vse me je zanimalo, ker sem imela sum na sindrom karpalnega kanala tudi v družini.

Povedala mi je, da sedaj, ko gleda za nazaj, se spomni, da ji je zdravnik sindrom karpalnega kanala omenil že, ko je bila stara približno 20 let (sedaj se bliža 50- im). Takrat je imela čuden občutek, roka v zapestju ji je drevenela, potem pa je ta težava izginila in ni šla več k zdravniku. Pred 5- imi leti, pa so se težave pojavile v hujši obliki. Stvari so ji letele iz rok, mravljinci in bolečine v rokah ser niso nehale, najhuje je bilo ponoči, ko ni mogla spati. Cele noči je prebedela. Zato se je takrat odločila, da bo šla na operacijo. Najprej so ji operirali desno roko, čez pol leta pa še levo. Okrevanje je bilo kar dolgotrajno. Za vsako zapestje je bila 3 mesece na bolniškem dopustu, če se prav spomnim. Pravi, da se sindrom karpalnega kanala lahko ponovi oziroma se kar ponovi po treh do petih letih. Zato je srečna, da se njej še ni in že je potrkala po lesenem pultu, da se slučajno ne bi preveč hvalila. Povedala mi je, da so bolečine bile res neznosne. Koliko tablet je pojedla, da je lahko vsaj malo spala.

Vesela sem zanjo, da je sindrom karpalnega kanala odpravila vsaj začasno in upam, da je ena tistih redkih srečnic, ki se jim sindrom karpalnega kanala ne pojavi tako hitro nazaj. Saj ženska še ni tako stara, da bi morala ponovno na poseg in prestati še enkrat vse to.