Ponovno so se med notranje žaluzije naselili pajki

Naslednji dan po tem, ko sem notranje žaluzije očistila med reševanjem pajkov, sem opazila, da so sedaj v enem oknu bolj čiste od drugih. Seveda sem takoj vedela, da me čaka enako opravilo na ostalih oknih, ki jih ni malo.

Ampak tisti dan sem imela zelo veliko dela in sem se morala sprijazniti, da bo verjetno vse skupaj moralo počakati do konca tedna. Ali pa morda naslednjega tedna. Za konec tedna se poskušam izogibati čiščenju stanovanj, zlasti, če je zunaj lepo vreme.

Čez konec tedna je bilo seveda neizmerno lepo vreme in seveda sem ga izkoristila za to, da grem ven. Ne glede na to, da so me notranje žaluzije tako jezile cel teden, sem se odločila, da bo čiščenje moralo še malo počakati. Sedaj, ko razmišljam o tem, sem se tudi spomnila, da še vedno nisem ujela nobenega pajka, ki sem jih izseljevala od tam, kjer so notranje žaluzije na enem oknu. In vsekakor srčno upam, da niso zopet našli čudežne poti nazaj tja ali pa v kakšno drugo okno.

Ko sem prišla domov, sem res odšla pogledat, ali je slučajno zopet kje kakšen pajek, ki notranje žaluzije uporablja ta temelje pajčevine. V oknu, ki je bilo pred kratkim očiščeno ni bilo nobenega. So se pa zato naselili v ostala okna. 

Takrat sem vedela, da bom morala s čiščenjem malce pohiteti. Vem, da pajki preživijo zelo dolgo in da me ne potrebuje skrbeti, da bodo jutri poginili, ampak vseeno jim pa ne privoščim stradanja, medtem ko se bodo hranili s prahom, ki ga imajo notranje žaluzije v oknih.

Kakorkoli, čaka me delo in izseljevanje pajkov, kar bo očitno moje novo poslanstvo v prihodnje. Sedaj si po tihem želim, da bi moj maček kakšnega pojedel in bi bil zato kakšen manj kje. Ampak so mu očitno vsi ušli med notranje žaluzije, kamor se lahko vsi varno skrijejo.

Končno bom imela popravljen vsak vzglavnik tako, da bosta oba popolna

Končno mi je uspelo najti dan, da uredim, da bo vsak vzglavnik primerno napolnjen s polnilom. Trenutno ga ima eden preveč in drugi premalo. Sta bila pa oba kupljena v isti trgovini istočasno in bila sta enaka modela.

Še dobro, da mi je na današnjo soboto nekaj stvari odpadlo. No v resnici so mi vse stvari odpadle. In ker se mi ni dalo, kaj preveč razmišljati o dodatnem načrtu sem se odločila, da bom nekaj stvari pripravila, ki čakajo že kar nekaj časa na to. Poleg tega, da moram vsaj vzglavnik razparati, razdelili enakomerno polnilo in zašiti nazaj vse skupaj, moram tudi zašiti nekaj novih oblačil, ker sem si kupila kar precej blaga. Zadnje čase mi namreč ne uspeva najbolje iskanje novih oblačil. Nič mi ni prav ali pa mi ni všeč in tako je mnogo lažje, da kupim blago in zašijem tisto kar sem si zamislila kakor pa, da iščem po trgovinah nekaj, kar morda sploh ne obstaja in izgubljam čas. Torej najprej bom poskrbela, da bo vsaka vzglavnik ravno pravšnji, potem bom pa poskrbela, da bom imela vsaj eno novo obleko.

Saj ne da sem si kupila samo cel kup črnega blaga in nekaj belega. Pa tako si vedno želim barvne obleke, ki jih nikoli ne najdem, potem pa niti blaga barvnega ne znam kupiti. Resno se sprašujem če si res želim sploh barvne obleke, ker tole ni videti, da bi si jih želela. No, vsaj za vzglavnik ne bo problem, ker je bele barve, ker tega si pa res ne predstavljam kako bi bilo, če bi bil pisan. To mi je pa vsekakor bolj všeč, da je belo oziroma nevtralno.

No vsaj ena stvar bo zagotovo popolna danes. Če se moram že odločiti za črno obleko spet, naj bo pa vsaj vzglavnik upravičeno bel, ker je to najboljša možnost zanj.