Snegobran je ključen element vsake strehe

Nekaj časa nazaj nas je doma čakal nek projekt, katerega pa smo sedaj že kar nekaj časa nekoliko zanemarjali in pa prestavljali, saj se nam res ni dalo začeti tega projekta. Tako pa je bil ta projekt prenova naše strešne kritine, ter smo se sedaj končno odločili, da se tega lotimo, saj je postalo že nekoliko nevarno, da bi se v naši strehi znašla kakšna luknja, skozi katero bi lahko začela uhajati voda, ki pa bi povzročila kar nekaj materialne škode.

No tako pa smo se odločili tudi za to, da bomo delo opravili kar sami, saj smo s tem imeli že kar nekaj izkušenj, ter nam tako to delo ni predstavljalo težave. Zato pa je bilo potrebno preračunati koliko materiala bo potrebno kupiti, torej predvsem to, koliko strešnikov bo potrebno kupiti, kjer pa nismo smeli pozabiti še na snegobran. 

Snegobran je ključen element vsake strehe

Snegobran pa je ključen element vsake strehe, saj ima zelo pomembno nalogo pri varnosti. Tako pa snegobran skrbi za to, da ko se sneg nabere na strehi in zmrzne, ta ostane na strehi, dokler ne zmrzne, saj ga snegobran zavira, da ostane na mestu. To pa je pomembno zaradi tega, ker bi lahko drugače zmrznjen sneg zdrsel dol s strehe, ter nato padel komu na glavo, če bi stal ravno pod streho, kar pa bi lahko povzročilo kar hude poškodbe.

No snegobran pa se je zelo enostavno postavil na streho tako, da smo ga, oziroma jih, na vsake toliko strešnikov zataknili za sam strešnik. Nato pa smo z naslednjim strešnikom snegobran fiksirali, ter je tako ostal na mestu in bil čvrsto pritrjen. 

No tako pa smo s tem projektom zaključili kar v enemu dnevu, tako da nam to res ni vzelo toliko časa. Sedaj pa se lahko sprostimo, saj je naša streha sedaj spet varna in nas ne rabi nič skrbeti. 

Katera garažna vrata izbrati

Poleg hiše smo končno zgradili tudi garažo, do sedaj sva z možem namreč parkirala pred hišo na prostem. Ker pa je bila lanska zima res huda in sva morala vsak dan odmrzovati šipe na avtu, je padla odločitev, da zgradimo garažo za dva avta. sedaj nama manjkajo samo še garažna vrata, vendar se ne moremo odločiti, katera bi izbrali.

Trenutno je sicer dosti boljše kot je bilo prej, saj sta avtomobila pod streho in na suhem, toda garažna vrata dodajo garaži lep izgled, vse skupaj potem zgleda kot zaključena celota. Trenutno se odločava med dvema modeloma. 

Katera garažna vrata izbrati

Všeč so nama sekcijska garažna vrata, predvsem zato, ker sva videla, da imajo lahko vgrajen osebni prehod. Včasih je treba iti v garažo samo kaj iskati in takrat pride osebni prehod prav, da ni potrebno odpirati cela garažna vrata, še posebno ker je v garaži pogosto še dodaten prostor za shranjevanje stvari, ki jih ne potrebujemo vsak dan. Videla sva tudi, da imajo sekcijska garažna vrata z ročno izvedbo ali na motorni pogon. Oba z možem sva absolutno za to, da si kupiva garažna vrata na motorni pogon.

Na drugi strani pa so nama všeč tudi rolo garažna vrata. Te bi izbrala zato, ker zavzamejo manj prostora. Glede na to, da okoli hiše nimava ravno veliko prostora, bi nama takšna garažna vrata prišla bolj prav, slabost teh pa je, da nimajo osebnega prehoda in jih je potrebno vsakokrat dvigati in spuščati. Tako, da vsa pred težko odločitvijo za katera garažna vrata naj se odločiva.

Trenutno se vseeno bolj nagibava k rolo vratom, saj nama je prostor okoli hiše pomemben. Razmišljava o tem, da bi jih odpirala zjutraj in zapirala zvečer, v tem primeru bi nama najmanj manjkal osebni prehod. Upam, da ne bova obžalovala najine odločitve in komaj čakam, da dobiva nova garažna vrata, ki bodo zagotovo dale piko na i izgledu naše hiše.