Nekaj časa nazaj nas je doma čakal nek projekt, katerega pa smo sedaj že kar nekaj časa nekoliko zanemarjali in pa prestavljali, saj se nam res ni dalo začeti tega projekta. Tako pa je bil ta projekt prenova naše strešne kritine, ter smo se sedaj končno odločili, da se tega lotimo, saj je postalo že nekoliko nevarno, da bi se v naši strehi znašla kakšna luknja, skozi katero bi lahko začela uhajati voda, ki pa bi povzročila kar nekaj materialne škode.

No tako pa smo se odločili tudi za to, da bomo delo opravili kar sami, saj smo s tem imeli že kar nekaj izkušenj, ter nam tako to delo ni predstavljalo težave. Zato pa je bilo potrebno preračunati koliko materiala bo potrebno kupiti, torej predvsem to, koliko strešnikov bo potrebno kupiti, kjer pa nismo smeli pozabiti še na snegobran. 

Snegobran je ključen element vsake strehe

Snegobran pa je ključen element vsake strehe, saj ima zelo pomembno nalogo pri varnosti. Tako pa snegobran skrbi za to, da ko se sneg nabere na strehi in zmrzne, ta ostane na strehi, dokler ne zmrzne, saj ga snegobran zavira, da ostane na mestu. To pa je pomembno zaradi tega, ker bi lahko drugače zmrznjen sneg zdrsel dol s strehe, ter nato padel komu na glavo, če bi stal ravno pod streho, kar pa bi lahko povzročilo kar hude poškodbe.

No snegobran pa se je zelo enostavno postavil na streho tako, da smo ga, oziroma jih, na vsake toliko strešnikov zataknili za sam strešnik. Nato pa smo z naslednjim strešnikom snegobran fiksirali, ter je tako ostal na mestu in bil čvrsto pritrjen. 

No tako pa smo s tem projektom zaključili kar v enemu dnevu, tako da nam to res ni vzelo toliko časa. Sedaj pa se lahko sprostimo, saj je naša streha sedaj spet varna in nas ne rabi nič skrbeti.