Strešniki predstavljajo enega od zelo pomembnih delov vsakega objekta. Če niso izbrani dovolj preudarno, zlahka nastopijo raznovrstne težave, ki pa niso nič kaj prijetne. Ravno zato je treba biti pri izbiri takšnega elementa še toliko bolj previden in seveda poznati prav vse osnovne dejavnike, ki vplivajo na vrsto izbire.

Vsekakor so strešniki lahko narejeni iz najrazličnejših vrst materialov. In že na začetku izbire je pametno vedeti, da vsaka vrsta materiala zagotovo ni primerna za vsako streho. Pri nas so daleč najbolj priljubljeni opečnati strešniki, prav tako tudi betonski.

 

Primerjava cene med opečnatimi in betonskimi strešniki

Cena zagotovo ni edini dejavnik, na katerega smo pozorni pri izbiri strešne kritine. V prvi vrsti se je treba ozirati za lastnostmi samega objekta, tudi na naklon strehe, prav tako glede na regijo ter vremenske razmere pa tudi na samo okolico. Šele nato je v igri tudi cena in seveda estetski videz kritine za streho.

Če primerjamo ceno med opečnatimi in betonskimi strešniki, potem je jasno, da so strešniki iz betona precej cenovno dostopnejši v primerjavi z opečnatimi. Kljub temu pa se lahko pod določenimi pogoji obe vrsti strešnikov na objektu dovolj dobro obneseta. Pomembno je torej, da je naklon strehe primeren in da okolica ter vreme dopuščata katero od vrste strešnika.

Strešniki iz najrazličnejših vrst materialov

 

Kovinska strešna kritina

Po drugi strani je pri nas dokaj priljubljena tudi strešna kritina, ki je narejena iz najrazličnejših vrst kovin, na primer iz aluminija, jekla, pločevine. Ponaša se s kar nekaj prednostmi. Njena življenjska doba je lahko kar dolga, ena od večjih slabosti pa je zagotovo kondenz, ki se nabira na kritini, ker ne vpija vode.

Vse vrste strešnih kritin so na voljo v specializirani prodajalni s tovrstnimi izdelki, kjer lahko izbirate med najrazličnejšimi barvami oziroma odtenki. A tudi pri izbiri takšnega dejavnika se boste morali ozirati za pravili, ki jih narekuje vaša okolica.

Če potrebujete pomoč pri izbiri kritine za vašo streho, se obrnite na podjetje Eternit. Na tem področju so res strokovnjaki in zagotovo vam bodo pomagali najti primerno kritino.