Moj mlajši bratranec se je odločil, da se bo naučil, kaj je elektroerozija in sedaj išče primerno fakulteto. Sedaj pa še manj vem, kako se bova razumela glede na to, da jaz študiram modno oblikovanje. Jaz umetnik, on pa ne vem v kaj točno sploh spada to. Električar ali inženir? Verjetno se mi že marsikdo smeji, ker sem tako zelo zgrešila.

Sicer se pa že od majhnega pretežno ne razumeva najbolje, pa ne zato, ker bi se prepirala ali karkoli podobno. Ampak ker ne razumeva najbolje, zakaj naju zanimajo tako drugačne stvari. On trdi, da je moda nepotrebna. Sicer ga razumem, ker še nikoli ni oblekel sam od sebe nekaj kar bi mu pristajalo. Jaz pa ne razumem, zakaj ravno elektroerozija in kaj bo imel od tega. Vse, kar mi je uspelo izvedeti, je, da se s tem izdelujejo neke stvari iz kovine, ki se ji uporablja za nekaj in sanja se mi ne, zakaj bi bilo to komu zanimivo. Verjamem, da je ponekod to zelo uporabna stvar in da se izdelki, ki jih naredi elektroerozija, uporabljajo za pomembne namene. Ampak kako je ravno moj bratranec prišel do tega? To mi ni jasno. Ali ima res takšno čudno družbo ali pa je to našel kje na internetu in ga je tako povleklo notri.

Končno mi je le uspelo najti način, da sem iz njega izvlekla, kako je našel to, da ga elektroerozija tako telo zanima. Od prijatelja oče je zaposlen v podjetju, ki se ukvarja s tem. En dan je prinesel domov neke izdelke, ki so bili neki deli za neke stroje. Ker je bilo mojemu bratrancu to zelo zanimivo, mu je oče od prijatelja povedal malce več stvari o tem in tako je začel raziskovati, kaj vse lahko še elektroerozija naredi. In tako je prišel do tega, da ga elektroerozija tako zelo zanima, da bi se rad več o tem naučil.