Povečanje ustnic in moji novi zobje

Ko sem se odločila, da si bom naredila nove zobe, ker so moji bili res slabi in niso bili lepi, si niti najmanj nisem predstavljala, da bo moja zgornja ustnica bolj polna in večja. Danes vedno rečem, da nisem potrebovala plačati za povečanje ustnic, ker je za to poskrbel moj zobozdravnik. 

Ko sem bila na prvem pregledu, mi je že zobozdravnik povedal, da bo problem, kako uskladiti zgornjo in spodnjo čeljust. Tako sem vedela, da se ne bom ukvarjala samo z estetskim videzom, ampak bom imela tudi ta problem. Povedal mi je tudi, da se lahko zgodi povečanje ustnic zgoraj, ker bom verjetno imela zgornjo čeljust malo naprej. 

Nisem vedela, o čem govori, kako lahko on naredi nove zobe, da bo zgornja čeljust naprej, dokler tega dejansko nisem videla. Moram priznati, da sem bila šokirana, ko sem se prvič pogledala v ogledalo, ker so zobje bili tako lepi in sem res dobila povečanje ustnic gratis. Moja zgornja ustnica je bila sedaj bolj polna kot pa po navadi, ker so to naredili zobje, ker so bili malo pomaknjeni naprej.

Sama sebi sem bila lepa, razlika je bila očitna, tako da sem pričakovala, da mi bo kdo tudi kaj rekel, kako so sedaj moji zobje drugačni. Končno sem dosegla, da ima moja zgornja ustnica obliko. Prej je bila čisto tanka in ni bilo lepo videti. Tega človek res ne pomisli, da bo dobil povečanje ustnic, ker si bo naredil nove zobe. Kaj vse se danes da in kako lepo je videti sedaj moje nove ustnice in moj novi beli nasmeh. 

Končno imam lep nasmeh, ki sem si ga leta in leta želela. Sedaj ko je uspelo povečanje ustnic, pride tudi čisto drugače na moje ustnice šminka. Prav spomnim se, kako nisem imela nobene želje, da si namažem ustnice, ker so bile tako tanke. 

Kako pomemben je za vas vitamin B oziroma njegove različne vrste

Vitamin B telesu pomaga uporabiti energijo, ki je bila zaužita s prehrano. Tovrstni vitamin lahko delimo v več različne skupine. Vse vrste odlično torej odlično skrbijo za nastanek energije pa tudi za to, da zaužita hrana pride do končnega cilja in nahrani celice v telesu.

Strokovnjaki oziroma lekarniški farmacevti vitamin B pogosto svetujejo v kombinaciji z zdravili, ki pomagajo pri težavah mišičnih krčev oziroma pri težavah, ki so živčnega izvora. Opaziti je, da je vitamin B neredko za uporabo predpisan tudi s strani zdravnikov.

Skupine vitamina B

Omenili smo, da se vitamin B lahko deli na različne skupine oziroma vrste. K vitaminom skupine B torej prištevamo vitamin B1, B2, B6, B12, niacin, biotin, folno kislino. Vitamin B1 lahko najdete tudi pod oznako tiamin, B2 pod oznako riboflavin, B6 se imenuje tudi piridoksin, B12 pa kobalamin. Ne smemo pozabiti niti na pantotensko kislino, ki prav tako sodi v skupino vitaminov B.

Za vsako vrsto omenjenih vitaminov so točno določene dovoljenje dnevne količine, ki se jih lahko zaužije. S tem mislimo na količno, ki jo lahko prav vsak dan zaužije povprečna oseba, da lahko ostane zdrava.

Kateri vitamin B je najbolj vpleten v delovanje mišic, živčevja in srca

Vitamin B1 je skupina vitamina B, ki je še posebej vpleten v samo delovanje mišic, živčevja ter srca. Njegova ključna naloga je uravnavanje presnovnega procesa ter prebave. Ključno vlogo ima tudi pri sproščanju energije, ki se proizvede iz glukoze.

Odlični prehranski viri za B1 so na primer jetra, svinjina, zelenjava, ne nazadnje še polnozrnate žitarice. Pomanjkanje takšnega hranila v telesu pogosto povzroča zmanjšanje absorpcije, na primer zaradi kronične driske. Najzgodnejši simptomi za pomanjkanje so razdražljivost, utrujenost, spominske motnje, izgube teka, bolečine v želodcu ter hujšanje.

Vas zanima, kaj vam lahko še ponudi vitamin B?