Vse, kar loči moj vrt od popolnega vrta, so svetilke na vrtu. Ampak to takšne svetilke, ki so na sončne celice. Idejo sem dobila v eni reviji in sedaj se z možem pogajava ali bova naredila kompletno menjavo za elektriko ali pa bova samo svetilke na vrtu napeljala na sončno celico. Glede na to, koliko elektrike potrebujejo ponoči, bo verjetno ena celica popolnoma dovolj. Če bova pa naredila tako za celotno elektriko v gospodinjstvu, bova pa morala kar precej več celic kupiti, da bova imela dovolj elektrike.

Res bi bilo dobro, da bi imela kmalu svetilke na vrtu. Prav vidim tisto romantično vzdušje zunaj že zdaj, čeprav še ni tam in niti še ni dogovorjeno, da bo tam. Ampak jaz sem se z volejem že dogovorila, da tako bo. Samo še do moža mora priti ta podatek, kar bo znalo malce trajati, potem bo pa tudi to dogovorjeno in bom lahko šla v realiziranje tega, česar si želim.

Želja po tem, da bi imele svetilke na vrtu, je zelo velika

Vem, da moški na glas pogosto niso takšni, da bi imeli radi romantično vzdušje, ker to ni zanje. Ampak, do sedaj se je še vsak omehčal, ko je videl, kako je lepo in prijetno ob večerih na takšnem vrtu, kjer svetilke krasijo večer. Ko je enkrat to narejeno, je vse dobro, dokler pa ni, je pa običajno cela drama. Moj oče je bil isti pri takšnih stvareh, pa ga je mama vedno omehčala. Sicer ona nikoli ni čakala na njegovo dovoljenje, ampak je to samo naredila. Tudi jaz bi naredila tako, ampak vseeno morava za sončne celice oba podpisati pogodbo. Malce smole imam glede tega, ampak bom potrpežljiva in bom verjela, da se bo vse uredilo, kot se mora. Oziroma kot si želim in bodo svetilke kmalu krasile obrobje bazena in poti na vrtu, da bo lahko najin vrt pravi pravljični raj.