Videla sem prelep balkon, ki so ga krasile begonije raznih barv

Imela sem vikend na blizu gora. Med vikendi sem hodila v gore in skrbela za svoj vikend, ki je bil zgrajen iz lesa. Imel je tri manjša okna on malo večji balkon. Želela sem posaditi cvetje in begonije so mi bile ene lepših rož. Že doma sem pripravila gomolje in jih nato presadila v lončnice. Odpeljala sem jih na vikend. V večini so begonije rdeče barve ampak jih lahko dobiš tudi v drugih barvah. Posadila sem deset korit, v katerih so bile po tri begonije raznih barv. Potrebno je bilo zalivanje z mehko vodo in sajenje v šoto.

V poletnem času so me obiskali tudi prijatelji. Vsi so občudovali moje cvetje. V okolici vikenda je bilo razno zelenje. Nekaj je bilo grmovnic, ki jih je bilo potrebno redno obrezovati. Za košnjo trave pa je skrbela moja robotska kosilnica. Pred vrat sem imela tudi nameščeno kamero, ki je spremljala kaj se dogaja v bližini vikenda. Okna so sedaj bila okrašena, kjer so lepo rasle begonije večina v rdeči barvi. Odmrli cvetovi so enostavno odpadli. Potrebno je bilo le nekaj čiščenja okoli vikenda. Čez dan smo se s prijatelji odpravili v gore. V bližnji planisnki koči smo pojedli kosilo. Potem pa semo se vrnili in smo se družili ob raznih zabavnih igrah. Zvečer smo skupaj pripravili še piknik na žaru. Nekaj jih je tudi prespalo, ker sem imela dovolj prostora za vse. Bila sem vesela, da imam toliko dobrih prijateljev ob sebi, na katere sem se lahko vedno obrnila za pomoč.

Zjutraj sem zgodaj vstajala in najprej poskrbela za rože. Zalila sem begonije, ki imajo rade vlažno zemljo. Pometla sem okoli hiše in poskrbela za hrano tudi za raznolike ptičke. Uživala sem na svojem vikendu in želela sem, da je lepo urejen. Med to urejenost spadajo tudi begonije, drugo zelenje in udobno vrtno pohištvo.