Festool orodje nama je poboljšalo delavnico

Z očetom sva že kar nekaj let imela doma delavnico, kjer pa sva ročno izdelovala razno pohištvo, katerega sva nato tudi prodajala. Po kar nekaj časa, uporabljanja istega orodja, pa je čez čas napočil trenutek, ko je bilo potrebno kupiti novo orodje, saj je bilo to že neuporabno. Prav tako pa sva nameravala tudi kupiti kakšno dodatno električno orodje.

Festool orodje nama je poboljšalo delavnico

Tako pa sva se odpravila v trgovino, ter začela iskati razna orodja. Nato pa sva se spomnila, da nama je sosed nekaj časa nazaj razlagal, da si je on že kar nekaj časa nazaj kupil orodje Festool, ter mu je bilo to orodje najboljše, kar ga je kadar koli uporabljal. Zato pa sva se še midva z očetom malo razgledala naokoli, če bi kje našla Festool orodje. Ker pa ga ni bilo, pa sva se raje odločila, da se odpraviva domov, ter si po spletu malo ogledava Festool spletno stran, da vidiva, ali bi nama to orodje bolje ustrezalo. 

Tako pa sva to res storila, kjer pa sva na spletni strani Festool našla zares kvalitetno električno orodje. Tako pa sva bila tudi presenečena nad ceno, saj ni bil tako visoka glede na kakovost, kot sva si mislila da bo. Zato pa sva se kar lotila spletnega nakupa, ter si priskrbela kar nekaj električnega orodja Festool, kjer pa sva se odločila tudi za nov pripomoček v delavnici in sicer, kotni brusilnik, kar pa nama bo zelo pomagalo.

Nato pa sva se vrnila nazaj v tisto trgovino, kjer pa sva kupila še nekaj ročnih žag in pa pil, ter brusilnega papirja, saj je Festool imel večinoma električno orodje.

Sedaj, ko pa uporabljava Festool orodje, pa vidiva, zakaj je bil sosed takrat tako navdušen nad tem orodjem. Resnično je zelo zmogljivo in kvalitetno, poleg tega, pa tudi baterije za razne vrtalnike in podobno, držijo zelo dolgo časa.

Haccp metoda je v gostinstvu zelo pomembna

Ko je moj stric odprl svojo restavracijo, sem se pri njemu res zelo veliko naučila. Dobila sem seveda tudi priložnost, da nekaj časa delam pri njemu, saj sem tudi sama potrebovala neko začasno delo. Tudi moj stric je na začetku potreboval nekaj ljudi, da bi mu pomagali in seveda sem mu bila pripravljena pomagati.

Tako jaz kot tudi moj stric sva se v tem obdobju zelo veliko naučila in ena izmed glavnih stvari, ki sva se jih naučila, je bila metoda haccp. Moj stric je za to haccp metodo načeloma že slišal, saj je hodil v šolo za kuharje. Tam so se seveda vse to naučili, jaz pa o teh stvareh nisem vedela kaj dosti. V tem obdobju me je stric zelo veliko naučil o sami metodi haccp in zakaj je ta pomembna za čisto vsako hrano, ki jo damo ven gostom?

Bila sem zelo hvaležna za čisto vsako informacijo, ki sem jo dobila, saj me je stric definitivno zelo veliko naučil. Moja največja želja je bila, da medtem ko delam v tej restavraciji, se tudi zelo veliko naučim. To se mi je tudi uresničilo, saj je stric posvetil zelo veliko časa. Meni, še posebej, ko sem začela delati, saj sama o gostinstvu nisem imela pojma. Vedela sem, da bo šlo za zelo zahtevno delo in pa da bo zelo naporno delo. Stric si je vzel zelo veliko časa in z menoj je bil zelo potrpežljiv. Ko sem nehala delati v tej restavraciji sem s seboj vzela zelo veliko novih informacij in pa veliko znanja. Haccp metoda je ena izmed stvari, ki sem se jo najbolj naučila in jo seveda tudi najbolj uporabljala. Bila sem zelo vesela, da sem se naučila takšnih stvari in stricu sem tudi obljubila, da če bo še kadarkoli potreboval kakršnokoli pomoč, sem mu definitivno pripravljena pomagati. Strelec je bil zelo vesel, da se je lahko zanesel name in da se lahko šel naprej zanaša name kadarkoli me bo potreboval.

Haccp metoda je v gostinstvu zelo pomembna

Videla sem prelep balkon, ki so ga krasile begonije raznih barv

Videla sem prelep balkon, ki so ga krasile begonije raznih barv

Imela sem vikend na blizu gora. Med vikendi sem hodila v gore in skrbela za svoj vikend, ki je bil zgrajen iz lesa. Imel je tri manjša okna on malo večji balkon. Želela sem posaditi cvetje in begonije so mi bile ene lepših rož. Že doma sem pripravila gomolje in jih nato presadila v lončnice. Odpeljala sem jih na vikend. V večini so begonije rdeče barve ampak jih lahko dobiš tudi v drugih barvah. Posadila sem deset korit, v katerih so bile po tri begonije raznih barv. Potrebno je bilo zalivanje z mehko vodo in sajenje v šoto.

V poletnem času so me obiskali tudi prijatelji. Vsi so občudovali moje cvetje. V okolici vikenda je bilo razno zelenje. Nekaj je bilo grmovnic, ki jih je bilo potrebno redno obrezovati. Za košnjo trave pa je skrbela moja robotska kosilnica. Pred vrat sem imela tudi nameščeno kamero, ki je spremljala kaj se dogaja v bližini vikenda. Okna so sedaj bila okrašena, kjer so lepo rasle begonije večina v rdeči barvi. Odmrli cvetovi so enostavno odpadli. Potrebno je bilo le nekaj čiščenja okoli vikenda. Čez dan smo se s prijatelji odpravili v gore. V bližnji planisnki koči smo pojedli kosilo. Potem pa semo se vrnili in smo se družili ob raznih zabavnih igrah. Zvečer smo skupaj pripravili še piknik na žaru. Nekaj jih je tudi prespalo, ker sem imela dovolj prostora za vse. Bila sem vesela, da imam toliko dobrih prijateljev ob sebi, na katere sem se lahko vedno obrnila za pomoč.

Zjutraj sem zgodaj vstajala in najprej poskrbela za rože. Zalila sem begonije, ki imajo rade vlažno zemljo. Pometla sem okoli hiše in poskrbela za hrano tudi za raznolike ptičke. Uživala sem na svojem vikendu in želela sem, da je lepo urejen. Med to urejenost spadajo tudi begonije, drugo zelenje in udobno vrtno pohištvo.