Že kar nekaj let smo sedaj z družino imeli neko majhno trgovinico z osnovnimi živili. Tako pa je ta trgovinica bila namenjena zgolj dodatnemu zaslužku, poleg naših drugih prihodkov. Sedaj pa smo želeli glede te trgovine nekaj narediti, saj smo menili, da obstaja način, kako bi lahko dobili malo večji profit.

Pos terminal nam je prinesel profit

No tako pa smo začeli okoli tega nekoliko bolj razmišljati. Nato pa smo prišli na idejo, oziroma na misel, da danes že praktično vsi plačujejo s plačilnimi karticami, saj se je svet razvil tako, da se gotovina sedaj že zastarela, ter nam plačilne kartice omogočajo, da lahko plačila izvajamo na veliko lažji način. 

No tako pa smo se zato sedaj odločili za najem pos terminala. To pa tudi zato, ker smo skozi zadnje leto začeli čedalje bolj pogosto opažati, da so nas stranke spraševale če je možno plačilo s kartico, torej če imamo pos terminal. Tako pa veliko strank pri sebi tudi ni imelo nič gotovino, ter smo zato s tem izgubljali stranke.

No tako pa smo sedaj res začeli iskati kakšne ponudnike pos terminalov, kjer bi lahko najeli pos terminal, da bi videli, če bi nam to kaj pomagalo. No tako pa smo našli ponudnika, ki nam je nudil odličen in ugoden pos terminal, ki pa je bil kompatibilen tudi z karticami tujih bank. To pa nam je bilo všeč zaradi tega, ker se je ta naša trgovina nahajala v Kopru, kar pa je pomenilo, da dobimo čez dan tudi ogromno tujih strank. Tako pa bi ta pos terminal bil odličen za njih, saj nimajo slovenskih kartic, oziroma plačilnih kartic slovenskih bank.

No tako pa se je izkazalo, da je bila to res zelo dobra ideja, saj smo sedaj začeli dobivati ogromno novih strank, saj se je razvedlo, da smo začeli nuditi plačilo s plačilnimi karticami, kar pa je bilo za mnoge stranke zelo privlačno in uporabno.