Naravno milo mi je zagotovilo bolj zdravo kožo

Kar nekaj let, sem vedno za uporabo pri umivanju rok in pa za tuširanje, uporabljal tekoče milo in pa razne šampone. Tako pa mi je nekega dne, prijatelj predlagal, da preizkusim naravno milo, saj bom ugotovil, da je veliko boljše za mojo kožo, ter bom nato tako imel tudi kar nekaj beneficij zaradi tega.

Naravno milo mi je zagotovilo bolj zdravo kožo

No tako pa sem se res odločil, da bom kupil kakšno naravno milo, katera pa so bila torej v tisti trdni obliki, tako da si imel ploščico mila, ter ga bom preizkusil in videl, kakšni so rezultati. Prva stvar, ki pa sem jo ugotovil, ko sem kupil naravno milo, pa je bila ta, da sem ga imel zelo dolgo, saj sem ga pri umivanju rok in pa pri prhanju, rabil zelo malo porabiti. Tako pa mi je ena “kocka” naravnega mila, lahko držala zelo dolgo. 

To pa je potem vodilo v to, da v koliko bi se odločil, da bi ga začel redno uporabljati, bi se mi to lahko nekoliko poznalo pri denarju, saj bi porabil veliko manj denarja, saj ne bi rabil na vsake toliko tednov spet kupiti šampona.

No zato pa sem se res odločil, da si bom kupil še kakšno naravno milo, ko mi tega zmanjka, da bi videl, kakšne bi bile potem kaj razlike.

Po daljši uporabi naravnega mila, pa se je izkazalo, da se je res pokazala razlika. Tako sem lahko opazil, da je moja koža sedaj, ko za umivanje uporabljam naravno milo, veliko bolj zdrava. Zdrava koža pa se lahko hitro zazna po temu, da ima tisti svoj specifični sijaj. Ta sijaj pa pomeni, da je koža dobro hidrirana, se pravi, je zdrava.

Tako pa mi je to naravno milo povsem spremenilo mišljenje o mojem nadaljnjem umivanju, ter sem sedaj uporabljal le še naravno milo, ter nikoli več šamponov in raznih gelov za prhanje. 

Akumulatorji se nam lahko nepričakovano pokvarijo

Nekega jutra, sva se z očetom želela odpraviti v mesto, kjer se je njemu mudilo v službo, jaz pa sem moral na faks. Ravno takrat, ko se nama je že konkretno mudilo, pa se nama je pripetilo to, da nama ni hotel vžgati avtomobil. To pa naju je nenadoma presenetilo in to ravno takrat, ko sva imela najmanj časa. 

Ker pa avtomobil ni želel vžgati, pa sva hitro lahko predvidevala, da bo problem povezan z akumulatorji, oziroma z akumulatorjem v avtu. Tako pa sva hitro avto potisnila v garažo, kjer sva imela kar nekaj orodja, ter sva začela popravljati težavo. 

Akumulatorji se nam lahko nepričakovano pokvarijo

Imela pa sva načeloma dve možnosti, kako se lotiti te težave. Prva je bila ta, da bi lahko prosila soseda za pomoč, kjer bi nama lahko posodil njegov avto, nato pa bi se najin akumulator priklopilo na njegovega, s posebnimi kabli ki se uporabljajo ravno za akumulatorje. Nato pa bi morala počakati nekaj časa, da bi se akumulator v najinem avtomobilu nekoliko napolnil. Ker pa nisva imela toliko časa, da bi izvedla polnjenje akumulatorja, sva morala izvesti drugo opcijo.

Zato pa sva začela gledati po garaži, če bi kje ležali kakšni akumulatorji, saj sva vedela, da smo jih kar nekajkrat kupili, saj smo jih potrebovali, ali pa smo komu drugemu popravljali avto, ter smo tam morda potrebovali kakšen akumulator. Na srečo pa sva ga tudi našla, saj akumulatorji v naši garaži niso tako redki. Nato pa sva na hitro preverila, če bo ta akumulator sploh primeren za naš avto. Ko pa sva se o temu prepričala, pa sva ga hitro zamenjala.

Na srečo pa za vse to nisva potrebovala veliko časa, saj se lahko akumulatorji zelo hitro zamenjajo, tako da sva bila na koncu še pravočasno v mestu, kjer sem se jaz nato odpravil na faks, on pa v službo.

Soča rafting je lahko nepozabna dogodivščina

Nekaj časa nazaj je moja najboljša prijateljica praznovala rojstni dan. Seveda smo se vsi res zelo veselili tega rojstnega dne, saj je na ta rojstni dan povabila samo tiste prijatelje, s katerimi smo se družili v srednji šoli. Teh prijateljev je bilo 5. Jaz sem bila seveda šesta. Tega rojstnega dneva sem se veselila predvsem zato, ker veliko teh ljudi že kar nekaj časa nisem videla. Spet sem dobila občutek, kot da grem nazaj v srednjo šolo.

Seveda sem vse te prijatelje kontaktirala ter jih vprašala, če imajo kakršnokoli idejo za darilo. Nobeden ni vedel, kaj bi ji kupili, potem pa sem jaz prišla do res super ideje. Glede na to, da se že res dolgo časa nismo videli, bi vsaj za njeno rojstni dan lahko počeli nekaj res adrenalinskega. Tudi prijateljica je rekla, da načeloma ne ve, kako bo praznovala in če bo praznovala. Zato sem se odločila, da bom ta problem rešilo kar sam. Rezervirala sem termin za 6 ljudi. Odločila sem se, da bomo šli na Soča rafting. Soča rafting je definitivno nekaj, kar še nihče od nas ni preizkusil in verjela sem, da nam bo to zelo všeč. Vsi smo v srednji šoli namreč zelo radi hodili na adrenalinske stvari in verjela sem, da bo ta Soča rafting ta dan lahko zelo popestrila.

Sem povedala, kam gremo in kdaj gremo, so bili seveda vsi navdušeni in tudi moji prijateljici je bilo to darilo res zelo všeč. Soča rafting je nekaj, kar še nihče od njih ni preizkusil in seveda sem želela to nekako spremeniti. Vsi smo komaj čakali, da pridemo na njen rojstni dan in da se ta dogodivščina prične. Sam Soča rafting je bil res zelo zanimiv in nekaj, kar ne bomo nikoli pozabili. Imeli smo se zelo lepo in definitivno bi to še kdaj ponovili. Na koncu tega dneva smo si seveda privoščili še kakšno pijačo ter malo po debatirali, saj se že res dolgo časa nismo videli. Dan se je zaključil res zelo lepo.

Soča rafting je lahko nepozabna dogodivščina