Zakaj je potreben snegobran?

Nikoli se nisem obremenjeval ali sosedje imajo snegobran ali ne. Letos pa je bila zima polna snega in sem hitro opazil, da pri sosedih nekaj ni v redu. Prav nič ni bilo videti narobe z njihovo streho, ko je snežilo, problem je nastal kasneje, ko je bil po sneženju lep sončen dan. Ravno sem prihajal iz službe in ko sem se peljal mimo njihove hiše je pred moj avto padel velik kup snega. Ja, prav iz njihove strehe. Tisti trenutek sem bil srečen, da sneg ni pristal na mojem avtu. 

Zakaj je potreben snegobran?

Ko sem avto parkiral pred hišo, sem šel pogledat, kako se je to lahko zgodilo. Ko sem pogledal na sosedovo streho, sem se hitro vprašal, kje je snegobran. Pregledal sem celo streho in ugotovil, da nimajo na strehi snegobrana. Seveda sem bil presenečen, kako je to možno, saj živimo v takšnem kraju, kjer je to nujno potrebno. Nisem hotel biti nesramen do soseda, zato nisem nič omenil. Enostavno sem vzel lopato in odstranil sneg. No, pa je prišel sosed pogledat kaj delam. Takrat pa sem izkoristil in vprašal soseda, če pri njih ni bil potreben snegobran, ko so prekrivali streho. Sosedu je bilo seveda nerodno. Izogibal se je odgovoru in tako sva tudi pri tem končala. Vse lepo in prav, če ne bo hude zime. Če pa bo pogosto snežilo, pa bo pri njemu sigurno potrebno montirati snegobran, ker bo drugače nevarno za ljudi, ki hodijo mimo njegove hiše. Vse bi bilo ok, če mimo njegove hiše ne bi bila narejena cesta, po kateri se vozi veliko ljudi. Ne gre pa se samo za avte. Mimo hiše hodijo tudi otroci. Zanje pa je še kako nevarno, da ravno, ko bodo šli mimo hiše pade sneg iz strehe. 

Če nekdo misli, da na njegovi strehi ni potreben snegobran in živi na gorenjskem, potem se zelo moti. 

Neplanirana nosečnost

Bila sem študentka in imela fanta. Resnično sva se imela rada. Potem pa je sledilo presenečenje, ki ga nihče od naju ni pričakoval. Naredila sem test za nosečnost in videla da sem noseča. To je bil zame res šok, ker sem ravno planirala, da bi šla delat v tujino. Tako sem vedela, da tega sedaj ne bom mogla. Ker še nisva imela svojega doma, sem tudi vedela, da bom sedaj imela polno drugih skrbi in ne bom več premišljevala, kje in kaj bom počela glede faksa. 

Neplanirana nosečnost

Morala sem zbrati pogum, da povem tudi njemu, da sem noseča. Čeprav sem po eni strani komaj čakala, da mu povem to novico, me je bilo po drugi strani pošteno strah, kajti zavedala sem se, da tudi on tega ni pričakoval. Povedala sem mu zvečer, ko se je vrnil domov. Takoj je opazil, da z menoj nekaj ni v redu in tako sem izkoristila in povedala, da sem noseča. 

Tega pogleda ne bom pozabila nikoli. Njegov pogled se je ustavil in kar nekaj časa je gledal v moj trebuh. Kakor, da se je najprej moral pogovoriti sam s seboj in potem me je objel. Vedno je hotel biti oče, tako da v tem ni bila težava. Imela sva samo eno težavo in to je to, da nisva imela svojega doma. 

Ko sva povedala novico staršema, se je vse rešilo v parih mesecih. Še danes sem hvaležna, kako lepo so odreagirali in nama pomagali. Tega res nisva pričakovala. Razmišljala sva, da bova najela stanovanje, danes pa imama svoj dom. Nosečnost je tako potekala v miru in vsi so komaj čakali, da v naročje vzamejo najine otroka. Danes lahko povem, da je nosečnost res nekaj lepega, če se stvari pravi čas uredijo. Pri meni so se in danes imava prekrasnega fanta. Sreča pride nepričakovano in tako je tudi moja nosečnost prišla tako.