Bila sem študentka in imela fanta. Resnično sva se imela rada. Potem pa je sledilo presenečenje, ki ga nihče od naju ni pričakoval. Naredila sem test za nosečnost in videla da sem noseča. To je bil zame res šok, ker sem ravno planirala, da bi šla delat v tujino. Tako sem vedela, da tega sedaj ne bom mogla. Ker še nisva imela svojega doma, sem tudi vedela, da bom sedaj imela polno drugih skrbi in ne bom več premišljevala, kje in kaj bom počela glede faksa. 

Neplanirana nosečnost

Morala sem zbrati pogum, da povem tudi njemu, da sem noseča. Čeprav sem po eni strani komaj čakala, da mu povem to novico, me je bilo po drugi strani pošteno strah, kajti zavedala sem se, da tudi on tega ni pričakoval. Povedala sem mu zvečer, ko se je vrnil domov. Takoj je opazil, da z menoj nekaj ni v redu in tako sem izkoristila in povedala, da sem noseča. 

Tega pogleda ne bom pozabila nikoli. Njegov pogled se je ustavil in kar nekaj časa je gledal v moj trebuh. Kakor, da se je najprej moral pogovoriti sam s seboj in potem me je objel. Vedno je hotel biti oče, tako da v tem ni bila težava. Imela sva samo eno težavo in to je to, da nisva imela svojega doma. 

Ko sva povedala novico staršema, se je vse rešilo v parih mesecih. Še danes sem hvaležna, kako lepo so odreagirali in nama pomagali. Tega res nisva pričakovala. Razmišljala sva, da bova najela stanovanje, danes pa imama svoj dom. Nosečnost je tako potekala v miru in vsi so komaj čakali, da v naročje vzamejo najine otroka. Danes lahko povem, da je nosečnost res nekaj lepega, če se stvari pravi čas uredijo. Pri meni so se in danes imava prekrasnega fanta. Sreča pride nepričakovano in tako je tudi moja nosečnost prišla tako.