Kot otrok, sem zelo rad velik del poletja, ko sem imel počitnice ter nisem imel šole, preživel na morju. To pa sprva zaradi tega, ker sem se zelo rad kopal in pa plaval, torej mi je bilo morje zelo všeč, vendar pa je tukaj igral vlogo še en zelo velik faktor. To pa je bil moje navdušenje nad raznimi ladjami in pa prevoznimi sredstvi na vodi, torej vse, kar je bilo povezano z navtiko. 

Navtika me je zanimala že od otroštva

K temu pa je tudi pripomoglo to, da je moj stric imel opravljenih kar nekaj izpitov, ki jih povezuje navtika, torej za čoln, jadranje in pa podobno. To pa je nato pomenilo, da sem se med poletjem tudi zelo velikokrat odpravil do njega, kateri pa me je že pri mladih letih zelo velikokrat vzel s seboj na kakšno plovbo. S tem pa je moja strast do morja samo še rasla in rasla, tako da se sedaj, ko sem starejši, ni kaj veliko spremenilo, ter mi je navtika še vedno zelo všeč. 

Zaradi tega pa sem nato sledil korakom mojega strica, kateri je bil deloma kriv, oziroma je pripomogel k temu, da me je navtika sploh tako navdušila, ter sem tudi sam začel opravljati razne izpite. Ti izpiti pa so mi nato omogočali, da sem se lahko odpravil na razna potovanja z ladjo, oziroma nekaj krogov po obali, kar pa mi je popestrilo prav vsako poletje. Najbolj pa me je navdušilo, ko sem opravil izpit za jadranje. To pa je bilo resnično nekaj, kar sem si želel že odkar sem se prvič podal na jadrnico, saj je jadranje resnično zelo prijetna izkušnja. Sedaj pa sem se lahko na to odpravil tudi sam, oziroma z nekaj prijatelji, ter tako nisem bil odvisen od tega, da bi imel kdo drug izpit, da bi lahko upravljal z jadrnico, saj sem lahko to storil sam.