Rad opazujem plovila, ko se sprehajam po marini

Ker imam tako rad sprehod po marini, da opazujem različna plovila, sem se že enkrat vprašal, ali si mogoče želim imeti plovilo? Pa sem ugotovil, da nimam prav nobene želje, ker se zavedam, kako visok strošek je to in koliko časa je potrebnega. Enostavno imam samo rad ta pogled prosti marini, ta vonj morja in valove.

Ko sem premišljeval, katere morske kraje izbiram in kje se potem sprehajam, sem ugotovil, da vedno izberem kraj dopusta, kjer je v bližini marina. Tako lepo je videti plovila na morju, čisto drugače, kot pa samo morje. Večkrat si po večerji vzamem čas zase. Rad se sprehajam v tišini, čisto sam. Živim sam in sem navajen miru, pravzaprav bi me družba motila. Tako se lahko osredotočim samo nase in na sprehod. Nikoli ne bom na morju šel na sprehod v mesto, tega nimam rad. Rad grem v marino, kjer si privoščim kavico na terasi kakšne kavarne in zrem v plovila, ki so na morju. Včasih malo poklepetam z natakarjem, a ne vedno. Tudi natakarji hitro vidijo, če nekdo želi mir, posebej se to vidi pri meni. 

Ko popijem kavo, pa se sprehodim po pomolih, takrat gledam različna plovila in razmišljam. Kot da bi to potreboval, da se sprehajam in da mi misli begajo sem ter tja. Velikokrat dobim kakšno idejo, si naredim nove plane, načrte. Na morju sem vedno bolj srečen, dobim željo po ustvarjanju. Posebej mi je všeč, ko se plovila nagibajo sem ter tja. Rad pa tudi vidim, kakšna vsa plovila so na trgu. Včasih ne morem verjeti, ker so plovila že cela hiša. Resnično imajo nekateri ogromno denarja, da si lahko privoščijo kaj takšnega. Moram pa priznati, da jih ni malo, ko si takšna plovila tudi privoščijo. Sam si ne predstavljam, koliko denarja je potrebnega, da imaš lahko takšne jahte in jadrnice.

Zanimiva plovila si lahko ogledate na www.as-boats.si.